Over ons
Wat ooit begon als een soort hobbyzaak en de eerste 35 jaar ook een heel bescheiden, lokale zaak bleef, is vandaag een wereldspeler op de internationale markt. De Sutter Naturally heeft nog altijd het hoofdkantoor in Kampenhout, maar doet wereldwijd zaken. Jeffrey De Sutter nam de zaak over van zijn ouders en maakte er op Europees niveau de referentie van voor kwaliteitsvolle poorten, omheiningen en toebehoren.

De Sutter Naturally bestaat ondertussen 45 jaar, maar groeide vooral de laatste vijf tot tien jaar uitzonderlijk snel. Jeffrey De Sutter stapte goed 20 jaar geleden in de zaak.

“Mijn ouders waren indertijd ook al actief in de paardenwereld en mijn vader vond toen wel een beetje een gat in de markt met de levering en plaatsing van houten omheiningen. Maar toen mijn ouders met de zaak begonnen, hadden ze daarnaast nog andere activiteiten. Daarom bleef het bedrijf de eerste decennia eerder klein. Het was toen ook een nichemarkt, want mensen met paarden kozen meestal voor een paal met een schrikdraad als omheining. Vandaag is die markt sterk geëvolueerd en kiezen onze klanten voluit voor een degelijke en veilige houten omheining voor hun paarden.”

De Sutter Naturally is nu een internationale speler?

“Ik ben opgegroeid in een ondernemersfamilie en heb nooit iets anders gezien. Van de schoolbanken stapte ik direct over naar ons bedrijf. Ongeveer tien jaar geleden nam ik de zaak van mijn ouders over en de laatste tijd gaat het echt wel sterk vooruit. We zitten vandaag nog altijd voor 85-90% in de paardenwereld, een zakelijke wereld, maar een markt die enorm explodeert, zowel in België als internationaal. Daar zetten we nog sterker op in. Het blijft ook mijn ambitie om het bedrijf groter te maken, want ik zie veel potentieel.”

De hoofdzetel ligt in Kampenhout, maar De Sutter Naturally heeft inmiddels meerdere filialen.

“We hebben nog een filiaal in Zulte en in Herentals, maar dat verhuist in de zomer van 2023 naar Turnhout. Vanuit die drie plaatsen bedienen we onze klanten in België en we beschikken daar overal ook over plaatsingsploegen. De productie, de grote stock en de logistiek vind je hier in Kampenhout. Dit is de draaischijf voor de verkoop wereldwijd. Elders hebben we partners die zorgen voor de plaatsing. In Duitsland namen we onlangs het bedrijf van onze grootste klant over en daar doen we nu dus ook alles rechtstreeks zelf. We zitten ondertussen toch met een zeventigtal eigen personeelsleden, een verdrievoudiging tegenover vijf jaar geleden. We hebben projecten over heel de wereld, ook op de meest exotische bestemmingen. We zijn dus in volle expansie, maar als ambitieuze ondernemer wil ik vooruit en dat kan enkel door een gedreven team van medewerkers waarover we beschikken.”

 

Lees meer over dit artikle op: kampenhout.be/ondernemersgids

Contacteer ons

* Verplicht veld
Catalogus aanvragen