Een wolf
Omheiningen
In de afgelopen jaren is er een opmerkelijke en soms controversiële verschuiving opgetreden in onze natuurlijke omgeving: de terugkeer van de wolf naar onze contreien.

Na meer dan een eeuw afwezigheid hebben wolven hun weg teruggevonden naar delen van Europa, waaronder Vlaanderen. Hoewel dit een positieve stap is voor onze biodiversiteit, roept het ook enige bezorgdheid op over de veiligheid van onze weidedieren en brengt het nieuwe uitdagingen met zich mee. 

Op deze uitdagingen beiden we bij De Sutter Naturally graag een antwoord met enkele effectieve opties om weidedieren te beschermen: onze nieuwe innovatieve wolfwerende omheiningen en onze gesloten houten schuilstallen.

Wolfwerende omheiningen

Wolfwerende omheining in RECO

De Sutter Naturally heeft, in samenwerking met Recybuild en Gallagher en De Sutter Naturally, een baanbrekende wolfwerende omheining ontwikkeld. Deze omheiningen zijn op maat gemaakt en combineren stevig en strakgespannen draadgaas met voldoende hoogte om de toegang van wolven te belemmeren. De palen bestaan uit RECO, oftewel gerecycleerd kunststof composiet. Hierdoor combineren ze duurzaamheid naadloos met functionaliteit en vormen ze een integraal onderdeel van het behoud van zowel onze dieren als de wolven. 

Gesloten schuilstal

Een gesloten houten schuilstal is meer dan alleen een beschutting tegen slecht weer. Het is een essentieel onderdeel geworden in het veilig houden van weidedieren, vooral in gebieden waar wolven actief zijn. Tijdens de nacht, wanneer de activiteit van wolven vaak toeneemt, biedt de schuilstal een afgesloten en veilige omgeving waar dieren kunnen schuilen of worden ondergebracht. Een gesloten schuilstal is dan ook een van de meest effectieve manieren om extra bescherming te bieden. In combinatie met een wolfwerende omheining biedt een gesloten schuilstal dan ook maximale bescherming tegen aanvallen van de wolf. 

 

Bij De Sutter Naturally zorgen we ervoor dat jouw weidedieren veilig en wel kunnen grazen, terwijl we tegelijkertijd het respect voor de teruggekeerde wolven in onze natuurlijke omgeving behouden. We helpen je graag bij het zoeken naar de meest ideale oplossing voor jouw eigendom en voor de bescherming van jouw dieren in deze nieuwe realiteit. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar gemoedsrust en veiligheid voor jouw kostbare weidedieren. 

 

Contacteer ons

* Verplicht veld

Gerelateerde producten

RECO

RECO omheiningen voor paardenweides | Duurzame omheining in recycleerbare kunststof| ECO & authentieke landelijke look voor de exclusieve uitstraling van je weide.
Catalogus aanvragen