Een close-up van een draadgaasomheining met vierkante robinia palen
Draadgaas
Wanneer je een draadgaasomheining laat plaatsen door een professionele firma, dan mag je rekenen op een zeer lange levensduur zonder of zeer weinig onderhoud. Wanneer er in de weide dieren staan die niet of minder grazen, dan adviseren wij om het gras rond de omheining regelmatig te maaien. Zeker bij een elektriciteitsdraad is dat van belang. Anders verdwijnt de elektriciteit naar de ondergrond.

Het is de kwaliteit en de correcte plaatsing van de palen die de levensduur van een draadgaasomheining bepalen. Draadgaas op zich overleeft probleemloos de palen. Zeker als je kiest voor draadgaas van Tornado, zoals De Sutter Naturally adviseert. Draadgaas van Tornado is zorgvuldig verzinkt tegen corrosie. 

Dikkere draadgaas dan standaard
Bovendien wordt er bij Tornado standaard draad gebruikt van 2,5 millimeter, wat veel dikker is dan andere merken. Deze extra dikte vergroot niet alleen de sterkte en de spankracht maar verhoogt ook de levensduur. In vele gevallen zullen de palen aan vervanging toe zijn, terwijl het draadgaas perfect kan worden hergebruikt. 

Professionele plaatsing
We kunnen het belang van een professionele plaatsing niet voldoende benadrukken. De Sutter Naturally beschikt over een speciale machine om de palen in de grond te trillen zodat ze muurvast zitten zonder grondverplaatsing. Er moet geen stabilisé worden aangebracht om de palen te verankeren. 

Uiteraard is het belangrijk om voldoende dikke palen te selecteren van het juiste hout. Wij adviseren geïmpregneerde palen (levensduur minstens 20 jaar) of Robinia hout (Europese hardhoutsoort, levensduur van 25 jaar en meer). 

Grote trekkrachten
Deze palen weerstaan probleemloos de grote trekkrachten die noodzakelijk zijn om het draadgaas correct op te spannen. Het correct opspannen van draadgaas vereist de nodige expertise en heel wat ervaring. Alleen dan ben je zeker dat het draadgaas na enkele jaren niet gaat doorzakken. In dat geval ontstaan er risico’s dat je dieren met hun hoeven in het draadgaas verstrikt geraken. 

Meer weten over het onderhoud van een draadgaasomheining? Contacteer De Sutter Naturally. 

Expert in omheiningen

De juiste materialen en uitvoering kiezen voor duurzame, stijlvolle omheining: waar let je op? De Sutter Naturally helpt je kiezen, en begeleidt je optimaal tijdens je aankoop. Ontdek met deze handige startersgids hoe een houten omheining een meerwaarde betekent voor je eigendom.
* Verplicht veld

Gerelateerde producten

Catalogus aanvragen