Over hout
FSC- of PEFC- gecertificeerd hout is een natuurlijke, hernieuwbare grondstof met vele troeven. Deze labels zeggen niets over de kwaliteit van het hout, maar garanderen dat het hout afkomstig is uit verantwoord en duurzaam beheerde bossen. We geven je 5 redenen om dit hout uit te kiezen voor jouw houten weideomheining.

FSC of Forest Stewardship Council® is het bekendste keurmerk, maar ook het PEFC label (Programme for the Endorsement of Forest Certification ) geeft garanties dat het hout afkomstig is uit goed beheerde bossen.

1. Gecertificeerd hout is een duurzaam, energiezuinig materiaal

Hout heeft tal van voordelen in vergelijking met andere materialen. Het is een natuurlijke grondstof die gemakkelijk te verwerken is. Voor de productie van een houten omheining is minder energie nodig dan voor andere materialen. Bovendien is hout makkelijk te recycleren, het produceert dus geen afvalberg. 

2. Gecertificeerd hout gaat ontbossing tegen

Het hout is afkomstig van goed beheerde bossen waar strikte regels gelden over welke bomen mogen gekapt worden. 
In een tropisch oerwoud mag bijvoorbeeld maar 1 keer per 30 jaar een beperkt aantal bomen gekapt worden in een bepaald gebied. Zo kan het bos zichzelf herstellen. In andere bossen moeten er - na elke boskap - nieuwe bomen aangeplant worden en moeten jonge bomen voldoende tijd krijgen om te groeien. 

3. Gecertificeerd hout beschermt de lokale bevolking

Goed bosbeheer gaat niet enkel over de bomen, maar ook over de houthakkers die erin werken. Het hout is dus gekapt onder veilige omstandigheden en de boskap heeft geen negatieve invloed op de levensomstandigheden van de lokale bevolking.

4. Gecertificeerd hout stimuleert bedrijven die verantwoord ondernemen

Bedrijven hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor onze samenleving en het milieu. Bij De Sutter Naturally vinden we het vanzelfsprekend dat er organisaties bestaan die streng controleren onder welke omstandigheden hout gekapt wordt. 

5. Je draagt zorg voor de planeet waar je (klein)kinderen zullen opgroeien

Wij als dieren- en natuurliefhebbers vinden het belangrijk dat ook onze (klein)kinderen kunnen genieten van onze groene planeet. Daarom is hout met een duurzaamheidslabel voor De Sutter Naturally een voor de hand liggende keuze.

Een houten weideomheining waarvan het bosbeheer en de verwerkingsketen grondig gecontroleerd werd? Vraag naar het gamma gecertificeerde producten van De Sutter Naturally.

De licentiecodes van De Sutter Naturally zijn FSC®-C140018 et PEFC / 07-31-251.

Expert in omheiningen

De juiste materialen en uitvoering kiezen voor duurzame, stijlvolle omheining: waar let je op? De Sutter Naturally helpt je kiezen, en begeleidt je optimaal tijdens je aankoop. Ontdek met deze handige startersgids hoe een houten omheining een meerwaarde betekent voor je eigendom.
* Verplicht veld

Gerelateerde producten

Catalogus aanvragen